Presentation

Iedereen kan Leren Ondernemen

Een opleiding ondernemen bestaat niet. U leert enkel ondernemen door het te doen. Doe het met ons.

Youth Counseling

Gratis Advies
Gesprek

Een gratis en vrijblijvend gesprek waar al uw vragen worden beantwoord.

Een kort overzicht van wat we doen

Victory By Vendetta. Het logo van Knock-Out, een project van het Belgisch Ondernemers Instituut

OVER ONS EN HET CONCEPT

Wij zijn gelijkgestelde minds, die tijdens het brainstormen over een nieuwe zaak, tot de conclusie kwamen dat er niks degelijks bestaat als opleiding voor zelfstandigen en ondernemers.

 

Het grootste probleem is dat de meeste mensen die zelfstandigen of beginners “zogezegd” willen helpen het meestal doen voor eigen profijt. Het internet loopt over van zulke guru’s. We zijn dan beginnen brainstormen en zijn tot een model gekomen waar een zaak zelf-bedruipend kan zijn en de winst voor het grootste deel kan uitgekeerd worden aan de les-nemers, zodat ze geen leerlingen zijn maar medewerkers. Dit is uniek en nog nooit gedaan.

 

Zo kan de beginnende zelfstandige/ondernemer starten en leren zonder de mogelijkheid op verlies van beginkapitaal en zonder veel risico’s. Tegelijkertijd kunnen ze werken en worden ze begeleid in het maken van een eigen business model.

 

Vanuit elke branche en aspect van het ondernemen zullen er experts meewerken aan het ondersteunen en begeleiden. 

Bedenkers van het project

Jan Vander Elst

Al van in het lager onderwijs wist ik dat ik ging ondernemen. Toen waren er veel minder mogelijkheden en moesten we ons eigen pad kiezen en bewandelen. Met veel vallen en opstaan heb ik ontdekt dat vooral het ontwikkelen en opstarten van bedrijfjes mij enorm goed ligt. Daarom dat ik nu, op iets volwassener leeftijd, mij vooral wil bezig houden met het opstarten en begeleiden van nieuwe zelfstandigen.

 

Ikzelf heb het geluk gehad om vele kleinere bedrijfjes op te richten (beginnend aan 16 jaar – met pensen en hamburger verkoop via de lokale voetbalclub) en te laten groeien. Sommige zijn overgenomen en draaien nog steeds, sommige overgenomen en ten ziele gegaan. Op de 14 zaken zijn er ook 2 onder mijn bestuur ten ziele gegaan. Door omstandigheden, maar vooral ook mijn onwetendheid in die periode. Het zijn vooral de mislukkingen (zowel bij de draaiende als gefaalde zaken) die wijsheid en ervaring meebrengen.

JanMoto.png

Sofie Romanus

Na te proeven van verschillende jobs, onder lichte dwang van mijn sociale omgeving, vond ik nergens mijn draai. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om zelfstandig te worden. Dit omdat ik mij opgesloten voelde in mijn job en mijn vrijheid terug wou winnen.

 

Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens één van deze jobs Jan heb leren kennen en hij mij onder zijn vleugels heeft genomen. En ik heb nog geen seconde spijt gehad van de beslissing die ik toen genomen heb. Na 3 jaar vond ik het tijd om een tweede zaak mee op te richten. Met Knock-Out wil ik mensen bijstaan in het zelfstandig worden, zoals Jan dit toen bij mij gedaan heeft.

IMG-20210826-WA0007.jpg