6 onnodige stressoren om uit je leven te elimineren


Stress

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een meeting, pitch, nieuwe stap naar het onbekende of andere spannende gebeurtenis.


#1 Ruim je ruimte op om je geest op te ruimen


Als je ruimte rommelig is, zal je geest waarschijnlijk volgen. Dat klopt - rotzooi kan stress veroorzaken, en misschien erger! Rommel kan het voor u moeilijk maken om te ontspannen, tot afleiding leiden en u zelfs angstig maken.


De oplossing:

Zeg vaarwel tegen onnodige stress en doneer spullen die je niet meer dienen. Het opruimen van je ruimte kan op zich al een stressvolle taak zijn, maar aan anderen denken kan het proces tot een prettige ervaring maken. Maak een stapel met boeken, speelgoed, kleding, eten en zelfs meubels om weg te geven. Neem contact op met plaatselijke kerken, kringloopwinkels en liefdadigheidsinstellingen om te zien hoe u uw oude spullen een nieuw leven kunt geven.


#2 De mening van anderen

Nog iets om los te laten? De mening van anderen. “Heb ik het goed gezegd? Zijn ze boos op mij? Staat deze outfit mij goed?” - onze gedachten zijn vermoeiend! Wanneer we onze energie besteden aan ons zorgen maken over wat anderen zullen denken, creëert dit onnodige stress en een giftige mindset.


De oplossing:

Evalueer opnieuw wie je in je binnenste cirkel hebt toegelaten en verbreek de giftige relaties. Dit kan betekenen dat je vriendschappen laat vervagen, jezelf afzondert van giftige werkomgevingen en zelfs afstand neemt van sociale media.

#3 De giftige wereld van sociale media

Over sociale media gesproken... doet uw virtuele verbinding meer kwaad dan goed? Tussen trollen op sociale media (de moderne naam voor cyberpesten), de (onrealistische en onbereikbare) hoogtepunten van sociale media en een wereld van perfect gefilterde functies, kan het simpelweg oppakken van je telefoon betekenen dat je je geestelijke gezondheid opoffert. In 2020 werd geschat dat de gemiddelde tijd besteed aan sociale media 145 minuten per dag bedroeg. Nu werken op afstand in opkomst is, zal dit aantal waarschijnlijk blijven stijgen. Dus, in een wereld die afhankelijk is van virtuele verbindingen, hoe bescherm je je gezondheid en verlos je een deel van de onnodige stress veroorzaakt door sociale media?


Neem een ​​sociale media detox. Hier zijn wat suggesties!

  • Offline uren aanwijzen

Meld u af voor het weekend of neem af en toe een langere pauze op sociale media. Als je baan vereist dat je verbonden blijft, creëer dan grenzen voor sociale media door "offline" uren aan te wijzen. Laat uw collega's weten dat u na een bepaald tijdstip van de dag geen e-mails meer zult checken.

  • Een telefoonvrij ochtendroutine

Creëer een ochtendroutine waarbij je niet meteen naar je telefoon hoeft te kijken. Voordat u uw energie aan anderen geeft, moet u de tijd nemen om uw dag succesvol te maken.

  • Beperk uw blootstelling aan sociale media voordat u naar bed gaat

Scrollen op je telefoon vlak voor het slapengaan kan je slaapcyclus verstoren, wat verder bijdraagt ​​aan onnodige stress.


#4 Uitstelgedrag

Hoewel velen beweren te gedijen onder druk, kan het uitstellen van taken tot het laatste moment gevoelens van onnodige stress veroorzaken. We snappen het - als je je overweldigd voelt, kan uitstelgedrag tijdelijke verlichting bieden. Maar denk eens na over hoe je je voelt als de tijd dan gekomen is - helemaal gestrest.


De oplossing:

Tijdsbeheer! Het is aangetoond dat het ontwikkelen van timemanagement-strategieën onnodige stress en angstniveaus vermindert en de productiviteit verhoogt. Duidelijke doelen stellen, takenlijsten maken en georganiseerd blijven zijn allemaal strategieën om tijdbeheer te verbeteren.


#5 Herkauwen over gebeurtenissen uit het verleden

Simpel gezegd, we kunnen het verleden niet veranderen! Door gebeurtenissen uit het verleden opnieuw in je hoofd af te spelen, schud je emoties van vroeger op en onderwerp je jezelf aan onnodige stress door een emotionele ervaring meer dan eens te beleven. Onderzoek suggereert dat piekeren over gebeurtenissen uit het verleden het risico op angst en depressie aanzienlijk kan vergroten - je gedachten zijn krachtiger dan je misschien denkt!


De oplossing:

Blijf met je aandacht op het huidige moment en focus op factoren waar je controle over hebt. Als je merkt dat je nadenkt over gebeurtenissen uit het verleden, probeer dan een meditatie-oefening om je geest terug te brengen naar het huidige moment. Er zijn tegenwoordig verschillende meditatie-oefeningen op het internet te vinden.


#6 Plannen voor het ergste

Stel je jezelf constant het worst-case-scenario voor? Een enkele negatieve "wat als" heeft het potentieel om uit te groeien tot een complete ramp ... van een gebeurtenis die niet eens heeft plaatsgevonden! Catastrofaal denken kan gevoelens van pijn, zorgen en onnodige stress veroorzaken. De verbeelding van deze onrealistische situaties kan een vecht- of vluchtreactie in het lichaam veroorzaken, wat leidt tot verhoogde cortisol en hoge niveaus van angst.


De oplossing:

Het beoefenen van mindfulness kan een einde maken aan negatief denken, waardoor gevoelens van zelfvertrouwen en eigenwaarde toenemen. Meditatie, me-time en positieve affirmaties zijn geweldige hulpmiddelen!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven