Financieel onafhankelijk, waarom?

Bijgewerkt op: 7 feb.

Kent u het verschil tussen het leven leiden en lijden?


Onze carrière begint al op de schoolbanken. Van daaruit worden we klaargestoomd voor een zo hoog mogelijk diploma, waarna we op zoek kunnen naar een bijpassende job. Als we die vinden, of een andere, kunnen we aan de slag voor de volgende 45 tal jaren. Vanaf dan zijn we gemiddeld 40 uren per week kwijt aan werken voor derden, verplaatsing en wat er nog bij komt kijken.


Trouwens,… voor zij die dagelijks in de file staan kan dit nog snel oplopen. Als dit uw droomjob is - geen probleem. Maar eerlijk… is dit zo voor de meesten onder ons? Het is vooral het financiële (zowel de zekerheid alsook de angst om dit te verliezen) dat ons tegenhoudt om iets hieraan te veranderen. Men heeft kinderen, een lening en andere afbetalingen, waardoor het niet evident wordt om enig risico te nemen.

Het is ook zo dat men vanaf school geleerd heeft om op die manier te functioneren in de maatschappij. Dit gegeven wordt nog versterkt door vrienden en ouders, daardoor denken we dat het ook zo hoort. Nochtans wringt net daar het schoentje; zolang men zijn tijd verkoopt voor geld zal het uiterst moeilijk zijn om hieraan iets te veranderen.


Men moet echt “out of the box” beginnen te denken alvorens men kan dromen om financieel onafhankelijk te worden. Dit kan gerust zonder het risico te nemen om uw goed betaalde job op te geven of om al uw schepen achter u direct te verbranden. Neen, dit hoeft echt niet. De bedoeling is wel dat, na verloop van tijd, u een inkomen kan genereren zodat u van niemand meer afhangt om enig beslissing te nemen.Onze oplossing?

Wij gaan, tezamen met u, kijken en uitproberen wat het beste bij u past. Hoe we toch een meerwaarde kunnen creëren en zelfs streven naar financiële onafhankelijkheid.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven